top of page

Cursus Eerste Hulp

Binnenkort start er bij EHBO vereniging Augustinus een cursus Eerste Hulp bij Ongevallen.

Een ongevalssituatie kan overal voorkomen; thuis, onderweg, op het werk of tijdens het sporten. Voor mensen die willen weten hoe ze in een dergelijk geval, waarbij soms elke seconde telt, kunnen handelen, is deze EHBO cursus.


De cursus Eerste Hulp wordt verzorgd volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. De EHBO’er leert de ontstane situatie te analyseren en weet daar adequaat op in te spelen.

Na afloop van de cursus kun je:

 Een slachtoffer in veiligheid brengen;

 De toestand van het slachtoffer beoordelen;

 Reanimeren;

 Een AED gebruiken;

 Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, een beroerte, een dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag.De cursus bestaat uit 8 lesavonden van 2 uur (van 20.00 tot 22.00 uur) en gaat (bij voldoende deelname) eind januari van start. De cursusavonden zijn op woensdagavond.


Mocht je je willen aanmelden of meer informatie willen, dan kun je contact opnemen via tel. 06-21863813 of 06-19674470 of via email ehbo@ehboaugustinus.nl


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page